Само в 7DniSofia.bg

Главният съветник на Ганчев: Така не може повече в ЦСКА! Пак ще гледаме титла през крив макарон

12

Легендата на ЦСКА – Аспарух Никодимов – сподели мнението си за победата над Етър с 1:0. Паро е и един от личните съветници на главния акционер в клуба Гриша Ганчев.

“В ЦСКА най-вероятно и сами не знаят как победиха Етър, но най-важното в крайна сметка е, че го направиха. Това е и единственото положително за тях. Със сигурност, ако тръгнем да търсим дали успехът е заслужен, или не, ще има повече доводи за втория отговор. Но останали с 10 души червените все пак устискаха трите точки. Това обаче едва ли ги удовлетворява, защото и сами знаят, че играта им беше трагична. И лошото е, че тя е такава в пореден мач.

Има нещо притеснително, когато вратарят на ЦСКА се превръща в герой на мача. А от миналата година насам Бусато прави това вече много пъти. И във Велико Търново спаси няколко много сериозни положения. А ако не го беше направил и Етър бе повел, не се виждаше как ЦСКА може да се върне в мача. Това е най-големият проблем, който се откроява в представянето на червените в последните двубои. Тимът не показва, че знае как да обръща хода на събитията. Видя се още в Благоевград, където Фаетон с индивидуални действия измъкна победата, а после срещу Арда съперникът имаше повече чисти положения за гол. Така за трети пореден път ЦСКА изглежда готов да загуби, което е доста притеснително.

След няколко слаби представяния Хайнц седна на резервната скамейка, но без него тимът играе още по-безлично. Той внася разнообразие в шаблонните действия. През първото полувреме нито веднъж футболистите не успяха да комбинират на скорост, да се заходят по крилото. Бяха изключително разпокъсани и не показаха никакви отборни действия. Буквално устискаха да се разделят при нулево равенство на почивката, а после това се случи и след червения картон на Юга.

Ако продължават така, на “Армията” ще гледат шампионската титла само на снимка. Да не забравяме, че на “Ивайло” се срещнаха последният и един от основните претенденти за първото място. Но ако не бяха екипите, нямаше как да се разпознае кой кой е. Дори в по-големи периоди от срещата момчетата във виолетово надиграваха съперника и заслужават похвали за представянето си. Когато ЦСКА е надиграван от последния, пък не е никак добър атестат.

Със сигурност най-големите критики ще се насочат към треньора Ел Маестро, но той е поредният, при когото се стига до подобно зацикляне. Поне отстрани изглежда, че наставникът дава всичко от себе си в подготовката на тима си, търси решения на проблемите, но поне към момента не успява да предотврати кризата. И продукцията, вместо да се подобрява с навлизането в разгара на сезона, тя се влошава с всеки изминал мач. Вече и агресията намаля много сериозно, което беше едно от най-положителните неща в представянето по време на силната серия преди няколко седмици.

Недопустимо е да влизаш в който и да е мач толкова мудно, заспало, както го направи ЦСКА срещу Етър. Разликата в класата между отборите в България не е толкова голяма, че да ти позволява да не си мобилизиран. И ако това стане практика, много бързо започваш да си плащаш. Червените имаха много голям късмет и взеха 7 точки от три доста слаби мача. Продължават ли по този начин обаче, загубите, за които са готови, ще започнат да идват. Време е за сериозна реакция”, коментира Паро пред “Тема спорт”.