Каракачанов: Никога не съм го правил, но сега ще гласувам за кандидат на БСП! По-добре Ваня от мафията зад Терзиев

Каракачанов Фандъкова

„Изборите в страната показаха неща, които вече са тенденция. Първо, ако на миналите избори, на 2 април, гласуваха 40%, от тях 5% гласуваха с бюлетината „Не подкрепям никого”. Тоест, реално гласувалите за партиите, които са днес в парламента, са 35%. А на тези местни избори гласуваха около 35% от имащите право на глас в България. Така, като махнем графата „Не подкрепям никого”, ще видите, че не повече от 32% от имащите право на глас са гласували.“ Това заяви пред „Епицентър“ почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов.

По думите му хората просто спряха да вярват, че с избори и с демократични средства нещо може да се промени в България, защото и на тези избори, както и на последните парламентарни всичко е един корпоративен вот, за страшно много пари. Според него кампаниите са били скъпи и е имало купуване на избиратели.

„На балотажа отиват две кандидатури – кандидатът на „сглобката” Терзиев, издигнат от ПП-ДБ, за който, няма какво да се лъжем, отново стоят корпоративни интереси и нищо друго. Фактът, че самият Терзиев преди четири години е бил един от обсъжданите кандидати на БСП, а четири години по-късно се явява като кандидат от т.н. либерали-евроатлантици – ПП и ДБ показва, че тук не става въпрос за някакви идеологически ценности, а за нещо друго. Става въпрос за поредната схема, при която ресурсите на София от ръцете на ГЕРБ попадат в ръцете на ПП и ДБ. Нищо повече. Няма грижа за хората, нито някакво желание да се работи за проблемите на София. Става въпрос за „ти на мене, аз на тебе”, този филм го гледаме в София вече 18 години“, каза още почетният председател на ВМРО.

По повод подкрепата за втори тур към Ваня Григорова, Каракачанов заяви:

На втория тур нещата не са известни, както се опитват да ни обясняват и някои анализатори, и някои „правилни” медии, че едва ли не Терзиев е спечелил. Лично аз, който никога не съм гласувал за кандидат на БСП, на тези избори ще отида и ще гласувам на втория тур за Ваня Григорова. Много е просто! Омръзна ми да се опитват да ни правят на глупаци.

Нашият кандидат за кмет Карлос Контрера е изпратил списък с въпроси и на двамата кандидати – Терзиев и Григорова. (бел.ред. Ще забраните ли София прайд? Ще забранявате ли Луковмарш? Ще приемете ли програмата на ВМРО за насърчаване на образованата раждаемост?) За хората, които подкрепиха нас, е много важно дали някой от кандидатите ще си направи труда да отговори на тези въпроси и те ще си решат сами какво да направят. Но аз мисля, че разумните, нормалните хора, които искат този порочен модел на управление в София, този мафиотски модел на управление в София да приключи няма да гласуват за Терзиев.