Терзиев е бесен, ето го първият изгонен журналист, след като стане кмет на София: Васко е неумен изкуствен интелект

7 Dni Sofia30.10.2023
петър волгин

Звездата на БНР Петър Волгин даде следният коментар за балотажа в София. във Фйсбук

„Чудесно е, че Ваня Григорова отива на балотаж.

Първо, защото това е възможност за обновление и възраждане на българското ляво.

Не просто на БСП, а на Лявото като цяло.

И, второ, което е дори по-важно, – Ваня Григорова е символ на нормалността в политиката. В сравнение с нея Васил Терзиев наистина прилича на нещо, създадено от неособено умен Изкуствен Интелект.

Никога този човек не е защитавал никакви смислени каузи, никога не се изказвал по какъвто и да било обществено значим въпрос. Сега просто е решил, че понеже има пари, е добре да ги използва за собствена кариера, а не да ги подарява на ПП-ДБ.

Това с назначените богаташи, които смятат, че стават за кметове, министри, премиери, президенти само защото имат кинти е крайно порочен модел. Това е убийство на демокрацията, защото се оказва, че не е важно дали си бил политически активен или дали имаш политическа грамотност.

Единственото важно се оказва това дали имаш пари. Ако си богаташ, ще успееш в политиката, ако нямаш пари, си обречен на загуба. Е, Ваня Григорова е отрицание именно на този крайно порочен модел.

Нейният безспорен успех е надежда, че в политиката могат да да печелят и свестните хора, а не само назначените богаташи. Силно се надявам, че Ваня ще спечели балотажа. Нейната победа би представлявала възстановяване на демокрацията, изтръгването ѝ от лапите на олигарсите, били те „аналогови“ или „дигитални“.