Красавица поиска спешно думата в NOVA NEWS след Кодгейт: Не вземе ли ПП София, правителството пада

22

Ако ПП–ДБ не спечели София, кабинетът ще падне. В рамките на това Народно събрание ще бъде създаден нов, със същата партийна конфигурация, но с нов профил – по-политически. Ако пък вземат столицата, няма да се стигне до мащабна промяна при ротацията. Това каза социологът от „Тренд“ Евелина Славкова пред NOVA NEWS.

По думите ѝ „Съмнението за честността на изборите остава. По дефиниция има съмнение за опит за манипулация на вота. Има усещане, че това може да се случи освен с хартия, и с машина. Дългосрочният ефект от ситуацията с кодовете ще е цялостна промяна в изборното законодателство и премахването на машинното гласуване. Нетвърдият електорат може да се разколебае, да не гласува, да гласува наказателно или на хартия. Не виждаме бързи оставки“, коментира тя.

Според нея самият факт, че зам.-министър си позволява да пипа в машините и кодовете, е скандален. „Въпросът е защо го е направил. Ще има много въпроси. Не смятам, че ДАНС ще публикува записи по доклада си. Ако видят бял свят, то няма да е утре. Случилото се ще окаже влияние на националната политика, но сглобката няма да се разпадне.