Бойко застана с победителя в София Антон Хекимян пред каймака на ГЕРБ: Ако предадете него, предавате мен, да знаете!

7 Dni Sofia27.10.2023
антон хекимян, бойко борисов

ГЕРБ-СДС закри предизборната си кампания на ГЕРБ. Церемонията се проведе в зала 6 на НДК.

За пръв път публично рамо до рамо застанаха лидерът на партията Бойко Борисов и кандидат-кметът за столицата Антон Хекимян. Той извика до себе си и лидера на СДС Румен Христов. Христов заяви, че е сигурен в това, че ГЕРБ и СДС ще продължат да управляват столицата – така, както са го правили 34 години.

“След два дни има избори. Местните избори са дори по-важни от националните. Кметът живее до хората и решава проблемите им. Нашите кметове, нашите общински съветници, са корените на партията. Ние имаме много здрави корени. Дърво със здрави корени, не може да го събори силният вятър“, започна Томислав Дончев.

Той си пожела след два дни българското общество ще се събуди от хипнозата. По думите му, то е било хипнотизирано и му се е обяснявало как идва промяната, която носи благоденствие и щастие.

„Отново изправени пред избори, надявам се с хартиена бюлетина, ние говорим за това кой какво е постигнал в областните градове, в столицата. Започвам с поздравления към екипа на г-жа Фандъкова и на целия екип от общински съветници на ГЕРБ-СДС. Работа, работа, работа, е не просто слоган“, обърна се към залата председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС в НС Десислава Атанасова.

„В днешния ден това е темата – кой се намесва в изборния процес. Преди дни се е намесил преди друг член на кабинета – заместник-министърът на електронното управление. Сега, понеже, някои твърдят, че тези машини са просто принтери, искам да напомня, че нашата група преживя Изборния кодекс за една нощ, влязъл в сила преди да е обнародван, ако помните, на Разпети петък“, припомни тя.

„Данче, голяма носталгия ме захвана и мен. Едни съм ги правил аз, други после ти. Когато направи София толкова красива, с паркове, градини, носталгия ме захвана, гледах градския транспорт. Най-младият тролей беше по-стар от мен, помните ги едни стари Икаруси. Поздравявам те за пробива при Телевизионната кула, и Западна, Северна тангента, Южна дъга“, обърна се Борисов към настоящия кмет на столицата Йорданка Гандъкова.

„Един ден слушам как правят детска болница в Горна баня, карах по единственото Околовръстно с 1 км/ч. На какви неща се наслушахме – осем магистрали, пет тунела, лъжата за нищо я нямат. Да, за избори е хубаво нещо да обещаят, но минават години, нито едно от тези неща не стават“, продължи той.

„Един шадраван нямаше в София, 40-50 детски градини бяха приватизирани и продадени, правиха ми „Боклукгейт“, но ние успявахме и с всеки мандат давахме на софиянция все повече и повече“, припомни лидерът на ГЕРБ.

„Тази омраза аз не я разбирам. Кое е на живот и смърт? Изборите другата неделя ще свършат и 4 години тези хора, които сега всички насъскват да се мразят, ще трябва да работят заедно“, подчерта той.

Лидерът на ГЕРБ отказа да коментира скандала от днес с кодовете на машините за гласуване. Заяви още, че от ГЕРБ не са срещу машините и машинното гласуване.

„Ако министърът е притискан, да си казва. Притеснителното за мен най-вече е, че това влияе на хората“.

Борисов припомни за скандалния запис и изборите. „Все още общините живуркат от това, че инерцията ги води. Нищо фатално няма. Кметовете няма да имат финансиране, ще задлъжнеем, това ще се отрази, на „Люлин“ никога няма да имаме тангента, Детска болница няма да имаме, а ние тук се хейтим. Ако сложим една черта, даже НДК го ремонтирахме. То беше превърнато в един бардак, с кинкалерии тука. Много работи сме направили, Данче. Сигурно и грешки сме допускали. Този експеримент никъде в света го няма – хем не се обичаме, хем се мразим, хем не сме коалиция и всичко това се отразя на качеството на работата“, сподели той.

Борисов каза, че Мария Габриел била малко като заложник в онова правителство.

„Имахме прекрасни партийни дейци в София. Исках да се отворим повече към гражданите, да имаме кандидат, който е гледал отстрани всичките тези процеси и по-лесно би отстранил всички пропуски и грешки. Изключително трудно се съгласи, но той се съгласи, защото аз съм му гарантирал вашата подкрепа на 100%. Иначе няма да е честно, че сте ме предали – не него, а мен“, завърши Борисов и призова в неделя да се гласува с бюлетина номер 76.

„Каквото и да реши ЦИК, ние не се месим. Аз съм сигурен в нашата победа. Това, което днес направиха – ГЕРБ виновен, ДПС виновни, те ни правят „Костинброд“. Абе, ей! На нас ни правиха „Костинброд“ и не беше хубаво. Кой каквото си направи, никой не може да му го направи“, а те сами си го правят. 3,30 е днес бензинът и то при дерогация и ни плашат – колко ще стане без дерогация!? Абсолютно същото ще се случи в София, както в парламента. Бюджет няма да може да си приеме, ако продължим с езика на омразата. Да се представим достойно, Антон е достоен кмет, достоен човек, аз малко не очаквах, че с такава хъс ще му се работи тази работа. Това ми е първото заставане до него през тези 30 дни, защото исках да ви призова и заради мен да гласуване за него. Даде от себе си много, заложи от себе си много, дойде да работи за обществото. Ако в неделя предадете него, предавате мен. Желая ви хубава вечер“, завърши Бойко Борисов.