Само в 7DniSofia.bg

Ето го министърът, който опита да открадне изборите! Само вижте Денков как го е представил

19

Доклад на ДАНС уличава зам.-министъра на електронното управление Михаил Стойнов, че е свалил кодовете за машините на флашка.

Зам.-министърът е заснет от камерите как сваля кодовете на машините на флашка.

Докладът на ДАНС е прочетен на извънреден председателски съвет  в Народното събрание.

От него става ясно, че два дни, след като ЦИК направи публично генериране на хеш код, който е единият от ключовете за защита на машините, заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов влиза в залата, повтаря цялата процедура, снима с телефона си, сваля информацията на флашка.

При назначаването на Михаил Стойнов за зам.минисътър бе обявено, че той притежава дългогодишен управленски опит в сферата на имплементацията на софтуер и информационната сигурност. Води университетски курсове и участва в писане на книги за програмиране във Факултета по математика и информатика на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, Техническия университет-София и Нов български университет.

Завършил е „Информатика“, както и „Стопанско управление“ в Софийския университет.

Участвал е като лектор в академичните дни на Майкрософт.Неговото резюме включва проекти в компании като Сауди Арамко, Боинг, Хюлет Пакард, Сименс и Военно въздушни сили – САЩ, чужди банки и държавни институции на 4 континента. Михаил е натрупал сериозен опит както за софтуерното изкуство, така и за качественото писане на софтуер чрез участието си в големи софтуерни проекти. Неговите интереси обхващат изграждането на софтуерни архитектури и дизайн, B2B интегриране на разнородни информационни системи, оптимизация на бизнес процеси и софтуерни системи основно върху платформите Java и .NET. Михаил е участвал в десетки проекти и има значителен опит с уеб приложения и уеб услуги, разпределени системи, релационни бази от данни и ORM инструменти, и управлението на проекти и екипи за разработка на софтуер.