Само в 7DniSofia.bg

ДС, подгответе го тоя Терзиев, бе! Дойде, наплю кмета и си замина! А кметът техен, ДееБъ…

7 Dni Sofia18.10.2023
payimage-599497

Кандидат-кметът на ПП-ДБ за София Васил Терзиев и този за район „Студентски“ Еней Енчев решиха да си направят предизборна реклама до емблемата на своето управление. Става дума така наречената „дупка“ в район „Студентски“, където по проект трябваше да бъде изградена жилищна сграда.

В опита да се рекламират, че ако спечелят изборите не само ще решат проблема с дупката, но и няма да допускат други такива, Терзиев и Енчев забравят, че именно кмет на ДБ от четири години управлява в този район. Петко Горанов бе издигнат именно от ДБ и спечели в района с дупката и две години не може да се справи с проблема.

В рекламното видео Енчев е убеден, че ще се справи изключително бързо с проблема и това е едно от основните му обещания към живущите там.

Истината е, че през последните две години се водят редица дела, като се обжалва всяко решение на общината. СО има право на намеса, но само за половината от дупката, която попада в два имота, а делото за другата половина все още не е спечелено. Ако СО успее да спечели делата ще има възможност да укрепи дупката.

А съдбата на изкопа в район „Студенски“ зависи реално от ДНСК и МРРБ, които също се управляват от ПП-ДБ, но Енчев и Терзиев пропускат и тази информация в рекламното си видео.