Васил Терзиев е бесен, че изтекоха тези документи във фейсбук! „Геният“ на ДС дори не е… програмист!

payimage-600386

От Фейсбук профила на Мариела Бойкова

От един месец не бях влизала в профила на моята „любимка“ К. К., но днес по конкретен повод влязох…

Оставяйки настрана в какъв голям спец по здравеопазване и образование се е превърнала, видно от постовете ѝ, с каква лекота раздава присъди кой бил убит, от кого и защо, как манипулира политически пристрастно, видях, естествено, и пост как тя ще гласува за Васил Терзиев, описвайки си нейни възхвалващи фантазии – нейно ПРАВО е това!

Но постът ми е провокиран от един коментар под поста ѝ на поддръжник на Терзиев, който е написал, че негова е заслугата да бъдат обучени хиляди деца в „Телерик Академия“.

И тъй като той не е единственият позаблуден избирател, следващите редове и скрийншотове доказват, че всъщност за „Телерик Академия“ нищо не е безплатно!

!

Да, обучението на Телерик за учениците е безплатно, учениците не плащат, но това обучение за самите обучители „Телерик Академия“ не е безплатно!

Те имат дарители, спонсори, партньори!

Вижда се ясно това и от сайта на „Академия Телерик“, и от публичния сайт на Търговския регистър.

https://www.telerikacademy.com/school/support/partners

И нека да припомня отново:

„Телерик“ не е само Васил Терзиев, замесените са не един и двама + Васил Терзиев не е програмист!

– През 2017 г е основано НПО-то „Телерик Академия“ Фондация.

В сайта на Търговския регистър се вижда, че към момента от Агенцията по вписванията са публикували годишните финансови отчети (ГФО) за 2017, 2018, 2019 и 2020 г.

– Васил Терзиев напуска фондацията в края на юли 2020 г., в нея е около 3 г.

– За 2017 от ГФО за 2018 г се вижда, че Фондация „Телерик Академия“ е получила ‘дарения без условие’ в размер на 200 хил лв.

– За 2018 г са получили безусловни дарения в размер на 496 хил лв.

И са реализирали положителен финансов резултат за „Телерик Академия“ – след отчитане на направените разходи, в размер на 49 хил лв.

– За 2019 г са получили 600 хил лв безусловни дарения, като са реализирали загуба, след отчитане на разходите, от – 17 хил лв.

– За 2020 г са получили 754 хил лв дарения, като след приспадане на разходите са реализирали положителен финансов резултат за Фондацията от 124 хил лв.

!

Отчетите за приходите и разходите в ГФО са в съкратен вариант!

През юни 2020 г, един месец преди Васил Терзиев да излезе от тази дейност, е регистрирано търговско дружество „Училищна Телерик Академия“ ЕООД, собственост на „Телерик Академия“ ООД.

Към момента е публикуван ГФО за 2020 г.

През октомври 2022 г е регистрирано търговско дружество „Телерик Академия“ ООД.

Двете търговски дружества, регистрирани през 2020 г и 2022 г, са свързани с двама от създателите на Телерик – единствения програмист от общо 4та ѝ официални създатели: Христо Косев + Бойко Яръмов.

В. Терзиев и Св. Георгиев поне официално нямат присъствие в тези две дружества.

П. П.

Васил Терзиев не е и кандидат за общински съветник. Интересува го само кметското място.