Бойко Борисов нахлу и в „Х“, поздрави в мрежата на Мъск свой приятел за голяма победа

payimage-401596

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави опозиционния лидер Доналд Туск за победата в Полша с пост в социалната мрежа „Х“ (бивш „Туитър“).

Борисов честити на своя „скъп приятел“, както го нарича в поста си, за забележителните изборни резултати и подчерта, че Туск работи за една проевропейска Полша.

Припомняме, че Туск обяви началото на нова ера за страната си, след като опозиционните партии спечелиха достатъчно гласове на изборите в неделя, за да изгонят управляващата националистическа консервативна партия. 

Екзитполът на Ipsos показа, че „Право и справедливост“ на Лех Качински получава 200 места. Крайнодясната „Конфедерация“ получи 12 места, което показва, че партията признава за поражение.

Той също така показа, че три опозиционни партии вероятно са спечелили общо 248 места в 460-местната долна камара на парламента, Сейма ( 31,6% от гласовете). Най-голямата от групите е Гражданската коалиция, водена от Туск, бивш премиер и бивш председател на Европейския съвет.

Партията „Право и справедливост“ на министър-председателя Матеуш Моравецки получава най-много гласове на парламентарните избори в Полша – 36,8 процента. Това означава 200 депутати в 460-местния парламент – сочат прогнозните резултати.

Но трите опозиционни сили заедно биха могли да вземат повече места от „Право и справедливост“. Либерално-консервативната „Гражданска коалиция“ на бившия премиер Доналд Туск получава 31,6 процента, което отговаря на 163 места. Консервативно-либералният съюз „Третият път“ разполага с 13 процента от гласовете, „Нова левица“ – с 8,6 на сто, според прогнозните резултати. Официалните данни предстои да бъдат обявени днес, избирателната активност е достигнала рекордните 72,9 процента.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории