Бойко развали неделята на Киро и Асен: Излезте и кажете къде са парите! И защо теглите още?

payimage-598809(1)

Категорична изборна победа – това е задачата пред ГЕРБ на местния вот, който предстои на 29 октомври. Препълнена зала симпатизанти и активисти на партията посрещна лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов в Търговище. Той дойде в града, за да подкрепи кандидата на партията за кмет, настоящият градоначалник д-р Дарин Димитров.

Гинекологът, на когото партията разчита да стане градоначалник на областния град, е бил общински съветник в Търговище, народен представител в 42-то и 43-то Народно събрание, председател на Постоянната комисия по здравеопазване към Националното сдружение на общините в Република България.

Бяха представени и кандидатите на ГЕРБ за кметове и на други общини, в Попово например номинацията им е подкрепена от изключително много партии, включително и ПП-ДБ.

Дарин е добър кмет, заяви Борисов за кандидата.

„За всеки град знам какво сме правили. Кметовете са идвали, разговаряли сме, после се е случило. Помня за „Шишеджам“ като нямаше път и се чупеха камиони. Направихме го. Откривахме заводи и предприятия. Магистрала „Хемус“ я виждате, 2 години я държаха затворена тая отсечка. Беше готова и минахме по нея. Държаха я, за да забравите, че ние сме я направили. Ама забравиха да строят към Търново. А вашата част без „Хемус“ никога не може да достигнете юга“, заяви бившият премиер. И посочи, че ако е имало силно гражданско общество, е щяло а има протести.

„Пак ще я направим, но ще е 2 пъти по-скъпа. Веднъж забавена с години, втори път двойно по-скъпа, да е честито на българите. Това си причинихме. Като държава продължаваме да си го причиняваме“, заяви Борисов.

„Ще продължа да се грижа за Търговище. Ангажиментите си ги имаме“, обеща той пред препълнената зала. И поиска от Кирил Петков и Асен Василев да кажат къде са парите: Нали крадяхме по 8, по 10 милиарда. Щяха да ги върнат тия пари. Вместо това пак ще теглим заем. Значи не сме крали. Те обаче какво правят с тия заеми по половин милиард? Излезте и кажете!

Борисов е доволен от етническата толерантност в района.

„Ние сме партия на всички български граждани. Етническата толерантност е изключително важна. Помним Възродителния процес, гледахме Косово и Сърбия, сега гледаме сблъсъка в Израел и Палестина. Най-лош сблъсък – на религии. Пропускаме войната Украйна – Русия, тя продължава. В тази ситуация е важна етническата толерантност и разбирателството между българските партии. В Израел се обединиха като стана белята. За 3 г. в Израел – 5 избори, като в България, протести като в България – за съдебна реформа. През това време врагът не спи, видяхте какво се случи. Това ще повлече цената на петрола, особено ако се стигне до война в Близкия Изток. Тоя път и обективно ще се вдигнат горивата, 3 г необективно имахме много по-високи цени на горивата. Инфлацията още ще се вдигне“, предупреди лидерът на ГЕРБ.

„На 29 октомври ни предстоят важни избори. Избор за хората, от които очакваме да решат нашите проблеми там, където живеем. Преди повече от 2,5 г имаше опит да изчегъртат ГЕРБ, да омаловажат нашите резултати, които са видими за всички, но тези опити се оказаха неуспешни. Не успяха. Една от основните причини е, че имаме силно присъствие в местната власт. ГЕРБ има отлични кметове, които със своята работа ежедневно показват, че работят за хората“, заяви депутатът от ГЕРБ Теменужка Петкова.

Тя изтъкна колко добър е бил кметът на Търговище д-р Дарин Димитров.

„Успя да промени облика на общината. Имаме амбицията да бъде променен обликът и на останалите“, заяви тя.

Петкова настоя, че всички трябва да гласуват, защото само ГЕРБ може да гарантира разцвета на държавата.