Румен Радев газ пикае, че правителството не падна! Вижте какви ги наговори преди малко

румен радев

Беше очевидно, че кабинетът няма да падне, защото користните интереси, които обвързват управляващите са много по-силни от всички имитации на реформи и приоритети. Големият проблем е, че управляващите имат 2 програми“, така президентът Румен Радев коментира вота на недоверие, който не мина в парламента в петък.

Трябва да отчетем, че ескалацията на военните действия съдържа огромен потенциал от глобална дестабилизация и невиждана по мащабите си хуманитарна криза. Очакваме и двете страни да осъзнават отговорността си за мира, сигурността и живота на хиляди хора. Следва да има сдържаност и разум, за да се избегне следваща ескалация, която може да доведе до трудно обратими последствия. Напрежението расте с часове и вероятността да бъдат въвлечени и други участници не е малка. Така Радев коментира пред медии случващото се между Израел и „Хамас“.

„Очаквам по-активни действия от правителството именно по взаимодействието с нашите партньори. Има много динамична промяна в способите за водене на бойни действия. Крайно време е да започнем да се ангажираме много по-активно с нискобюджетни проекти – с дронове, а антидрон системи, с кибероперации, с информационни операции, с ангажиране на информация от космоса“, каза още държавният глава.