Поредна афера в МС! ГЕРБ разкри какви продажби готви в София министър Тагарев: Спри се, човек!

7 Dni Sofia09.10.2023
payimage-601077

Депутатът от ГЕРБ-СДС и председател на военната парламентарната комисия Христо Гаджев призова министъра на отбраната Тодор Тагарев да отмени продажбата на имоти в София. Такава позиция изрази той в профила си във Facebook.

„Докато цялата страна е обхваната от местни избори, МО решава да продаде до края на предизборната кампания 15 имота на стойност над 25 млн. лв.“, сочи Гаджев.

Той припомни, че три от тези имота са в София – в районите Витоша, Сердика и Люлин и са с обща начална цена 11.5 млн. лв.

„Според Общия устройствен план на София в тях ще се реализира строителство с общо РЗП около 150 000 кв.м. По-лошото е, че тази продажба всъщност нарушава програмата на правителството Денков-Габриел“, подчерта Гаджев.

Народният представител припомни, че в нея е записано следното: Придобиване на жилища за военножилищния фонд на МО чрез договори за преотстъпено право на строеж в имоти с отпаднала необходимост в гарнизони с постоянна дислокация на военни формирования.

„Как МО очаква да изпълни тази точка от програмата, след като разпродаде тези имоти? Ето защо с колегите от ГЕРБ-СДС, ППДБ и ДПС призоваваме продажбата на тези имоти да бъде прекратена веднага и повече да не се допуска продажба на имоти в градове с дислокация на военни формирования“, заяви Христо Гаджев.

„В противен случай имаме подготвени и законодателни решения, които ще внесем“, добави още той.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории