Поканиха я в мол в София, а Йотова изсъска от там: Хубаво е, че искат оставката на Денкови правителството

7 Dni Sofia06.10.2023
1

Винаги е полезен вот на недоверие, това е политически знак, че голямото мнозинство в НС очевидно не е убедено в решенията на по-малкото мнозинство, нито в мерките, които предлага правителство. Toва просъска вицепрезидентът Илияна Йотова преди началото на събитие в… в Мол „Парадайс“.

По думите й териториалните планове, които изпратиха в Брюксел, не отговарят на механизма за солидарен преход.

„А след като не отговарят в най-важната си част – тоест перспективата и всички социални необходимости, които стоят пред хората и които трябва да бъдат гарантирани, то няма никакво никакво значение. Да не говорим, че последствие ще бъде обезлюдаването на регионите по Старозагорско, Кюстендилско, Пернишко“.

Вицепрезидентът допълни, че не вижда решение по отношение на протеста енергетиците. „Още повече че аз съм песимист за това, че могат да бъдат предоговорени тези планове“, каза още тя.

„Винаги е полезен вот на недоверие – независимо от крайното гласуване и крайните резултатите. Аз много се надявам, че ще бъде направена една съдържателна дискусия. Че освен критиките, ще има и предложения как да се разреши тази криза. Както и да се осветлят някои доста останали тъмни въпроси, на които не получихме отговор от страна на правителството“, заключи бившата тигрица на БСП.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории