Хекимяне, какво си правил с Ризова, докато си й бил шеф!? Цветанка избесня в ефир срещу Антон

1

Тези, които симпатизират на Антон Хекимян, ще кажат, че съм била много агресивна. Тези, които не го харесват – че го щадя и не съм била достатъчно агресивна.

Но това важи за всеки гост – зрителите искат да видят собствените си усещания и страсти. Това е невъзможно.

Така озлобената водеща на „Лице в лице“ Цветанка Ризова  започна интервюто си с Хекимян тази вечер. Ситуацията да правиш политическо интервю с доскорошния си шеф не е обичайна, отчетоха и двамата.

И като репортер, и като водещ, и като мениджър съм работел винаги със сърце и да защитавам доброто име на телевизията. Не съм в конфликт на интереси, вие сте изключителен професионалист и вярвам, че това интервю ще мине професионално, отвърна й журналистът – кандидат за кмет на София от ГЕРБ.

Имаме регламент за такива интервюта изясниха още двамата. И напомниха, че това се прави за всяка кампания, няма никакви различни или „вътрешни“ договорки.

Кухнята е важна, колегите ме познават до болка като един от тях – от сутрин до вечер в телевизията. И знаят, че не съм ги предал и в един момент, емоционален бе той.

Номиниран съм от структурите, настоя още Хекимян. Имало е и други журналисти, разказа той. Мен никой не ме е номинирал – това ми каза ми Теменужка Петкова, отвърна ядосаната му Ризова, която през цялото интервю се пулеше предизвикателно към бившия си шеф.

Двамата бяха малко по-остри, изяснявайки как точно е дошла поканата от Бойко Борисов. Но накрая  изясниха, че няма политическа ревност между тях.

Не обмислям да ставам партиен член, по-важно е какво ще направим за София, заяви още доскорошният шеф на новините в телевизията.

Личности, които се занимават с обществени дейности и могат да свършат нещо за града – така според кандидата за кмет на ГЕРБ членовете на партията са решили да издигат него, а преди това и други журналисти.

Все пак Ризова настоятелно го караше да изясни има ли период, в който вече е бил получил предложението от Бойко Борисов, но още е ръководел новините и актуалните предавания – тогава наистина би било съмнително няма ли конфликт на интереси, избесня Цветанка.

Той увери, че периодът е бил изключително кратък и няма как да се е отразило на работата му. Приел, защото не иска да позволи „на София да бъде дръпната ръчната спирачка“.

Водещата остро задаваше въпроси за 5-годишния ремонт на „Шишман“, където почват наново да копаят. Както и изобщо за ремонта на ремонтите. Определено не бе щадяща към Хекимян и в останалите си въпроси. Но и той бе на моменти по-рязък – не толкова към клутата му подчинена, а към политическите си опоненти.