Радев ли го прати да говори? Президентът оттегля подкрепата си от кандидата на БСП за София: Какво като е бедна

7 Dni Sofia03.10.2023
payimage-602111

Младият путиноид Слави Василев, известен като Политолога на Румен Радев, публично се отрече от кандидатката на БСП за кмет на София Ваня Григорова и дори я нарече „евтина популистка“. Каква е играта на „Дондуков“ в предстоящия вот предстои да видим, но първо да се насладим на изящните слова на Славчо.

Понеже се чудя за кого да гласувам за кмет на София реших да споделям с Вас впечатления от кампанията и кандидатите. Няма да го правя систематично, а когато нещо ми направи добро, или лошо впечатление.

Започвам с Ваня Григорова защото я гледах преди малко при Лова Крумова, по Нова. Линията, която тя е избрала за кампанията си – да се представи като кандидата на “бедните” срещу “корумпираните богати” – е обикновен, евтин популизъм. Ако смята да спечели кметското си място атакувайки успеха на други кандидати, и да ги представи като “корумпирани защото са богати”, е проява на лош вкус и слаба политическа стратегия. Подобна риторика показва липса на съдържание в дълбочина. Това е, освен всичко останало, и проява на неуважение към интелекта на избирателите.

Моделът ГЕРБ не може да бъде свален от власт само защото кандидат кметът е синдикалист, тоест “беден”. Дори намирам причини да смятам обратното за валидно. Почтеността не е функция на размера на банковата сметка. Политическата алчност е присъща както за богати, така и за бедни. Ваня Григорова трябва да говори повече за София и за самия модел на управление на ГЕРБ, а не толкова за опонентие й, и то по такъв начин. Добре ще е нейните медийни съветници да я посъветват в тази насока.

Васил Терзиев може да бъде атакуван по много теми – от начина, по който се отказа от семейните си корени, през некомпетентността, доказана многократно през последната година и половина, присъща за ръководните решенина на ПП/ДБ, до очевидната му липса на административен опит. Неговият успех в бизнеса обаче не е сред тях.

Ваня Григорова, която иначе ми беше симпатична, ме загуби.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории