Без коли в центъра на София утре – 22 септември 2023

колчета, движение

Последният ден на Европейската седмица на мобилността налага някои промени в движението в София.

От 20,00 ч днес до 16,00 ч на 22 септември (петък) е забранено паркирането и престоят на превозни средства на бул. „Витоша“ в участъка от бул. „Патриарх Евтимий“ до бул. „Ген. М.Д. Скобелев“.

Като част от европейската кампания за насърчаване на здравословното ходене на 22 септември от 8,00 до 20,00 ч ще бъде забранено преминаването на превозни средства в централната част на града – в пространството между ул. „Ген. Й. Гурко“ , ул. „Алабин“, бул. „Витоша“, бул. „Княгиня Мария Луиза“, пл. „Независимост“, бул. „Дондуков“ и ул. „Раковски“. Затворен за престой и паркиране на 22 септември от 8,00 до 20,00 ч ще е и паркингът на пл. „Княз Александър I“, съобщиха за „Фокус“ от Центъра за градска мобилност.

Пътуване във времето с автобуси, велошествие, тест с водороден автомобил  и още куп забавления в последния ден на Европейската седмица на мобилността

Центърът за градска мобилност кани всички столичани на 22 септември от 10.00 часа на бул. „Витоша“ между пилоните на НДК и бул. „Патриарх Евтимий“ , за да се забавляваме заедно в последния ден от Европейската седмица на мобилността. Тази година седмицата, която стартирахме на 16 септември, заедно с  градове от цяла Европа, е под мотото „Пестене на енергия“.

В 10.30 часа се събират велосипедистите, които ще участват в традиционното велошествие на ЦГМ, СО и посолството на Дания в България. Стартът е в 11. 00 ч., а  маршрутът е по бул. „Витоша“ до Южния парк, ул. „Бяла черква“, бул. „Арсеналски“, бул. „Черни връх“, бул. „Христо и Евлоги Георгиеви“, ул. „Гурко“, бул. „В. Левски“, бул. „Патриарх Евтимий“ и бул. „Витоша“.

От 10.00 часа ще бъдат отворени и всички шатри с различни активности на нашите партньори. Всеки посетител може да се качи и да се снима в ретро автобус или тролейбус, както и на последните модели превозни средства в обществения транспорт. Ще има и специална демонстрация на иновативен автомобил, изцяло захранван с горивна клетка с водород, който е по проект на студенти от ТУ-София.  Посетителите ще имат възможност да тестват електрически велосипеди на E-Bike, уроци по йога, зумба, тай-чи и да се запознаят с последните продукти на редица иновативни компании, да проверят здравето си на шатрата на Медицинския университет и още много други забавления.  Всички те са безплатни.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории