Събирането на боклук в „Красно село“ в София е мираж!

боклук

За системен проблем със сметоизвозването в столичния район „Красно село“ съобщават граждани, пише Столица.бг. За съжаление, много често самите граждани и търговци допринасят за допълнително замърсяване по тротоарите, отбелязват живущите в квартала.

„Докато се държите като примати и си изхвърляте боклуците където ви падне, включително и на тротоара, нямате право на никакви претенции към управляващите общината. Може би ви е много трудно да сгънете кашоните и да ги изхвърлите в контейнера за хартия, но приятен за живеене квартал, се гради от всички живеещи в него“, отбелязва Неда Рачева в най-голямата фейсбук група на района. За постоянно пълни контейнери, край които всеки ден минават деца, съобщават и родителите на ученици от 142 ОУ, както и от детската градина на ул. „Дебър“. Всички контейнери за разделно събиране на ул. „Хубча“ също са препълнени и никой не ги извозва, заради това гражданите просто престават да събират отпадъци разделно, коментират гражданите. Отпадъците събират бездомни животни, а миризмите, които се носят по улицата, са нетърпими. Хубаво е, че след сигнал от Столичен инспекторат идват на конкретното място и вземат мерки, но това е само временно решение, до следващата сутрин, недоволстват гражданите. „Нови кооперации няма в района. От над месец насам е нетърпимо. Кофите са препълнени всяка сутрин. Или върнете стария график с вечерно сметоизвозване, или осигурете още контейнери“, коментира Анна Тодорова.

След подадените сигнали в социалните мрежи от Столичен инспекторат са почистили и улиците вече са проходими. Жителите се надяват сметоизвозването да стане редовно, за да не се налага да подават сигнали непрекъснато.