Маскирани опитаха обир в бизнес-ценнтър в София, полицията уби един от тях, само на 18 години е

7 Dni Sofia18.09.2023
полиция

Маскирани влязоха в столичен бизнес център. Сигнал в МВР е получен около 05.15 ч. от охранител. По негови данни трима маскирани прескочили оградата на обекта, носейки багаж. На място са изпратени полицейски екипи, които подгонили двама от тях пеша и трети се качил в автобус на градския транспорт.

При продължилото преследване един от служителите произвел изстрел и ранил един от бегълците – 18-годишен, който незабавно е откаран в лечебно заведение, съобщава Нова. По непотвърдена информация младежът починал на път към болницата.

Задържан е и 15-годишният, опитал да избяга с автобус.

Според друга версия престъпникът и двама негови другари нападнали с тръби 3 момичета и 2 момчета. Заплашили ги, че имат и пистолети. След като обрали групата бандити тръгнали да бягат в посока кв. „Ботунец“. Столичната полиция, която от месеци ги преследвала бързо ги настигнала. Въпреки предупредителните изстрели бандитите не спрели. Двама от тях бягали пеша. Единият паднал, покосен от куршумите на полицията. Той бил откаран в болница, където починал. Неговият другар бил задържан. Третият успял да избяга, след като се качил на автобус от градския транспорт.

Проверява се участието на бандитите в серия грабежи. Смъртта на единия от тях се разследва от следовател. Стрелбата е станала близо до УМБАЛ „Токуда“.