Започна заседание по делото срещу Ивет, която уби баба си, Виолета Донева, чрез поредица прободни рани

съд
Започна разпоредително заседание по делото срещу Ивет Стайкова за убийството на баба й, предаде Булфото.
 

Припомняме, че Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски градски съд срещу Ивет Стайкова, за умишлено убийство на баба й – актрисата Виолета Донева, извършено по особено мъчителен за пострадалата начин и с особена жестокост. Това съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Пред съда Ивет заяви „не ми пука“, когато съдиите й дадоха право на последна дума.

Според обвинителния акт до 18.10.2022 г. Стайкова живеела заедно с приятеля си. През този период употребявала марихуана и други наркотици и проявявала агресия както към приятеля си, така и към неговата майка. Поради това приятелят на обвиняемата провел разговор с нейната баба – Виолета Донева и на 18.10.2022 г. завел приятелката си в дома й.
Бабата на обвиняемата не одобрявала употребата на наркотици и поведението на своята внучка, а поради това Стайкова таила чувство на омраза към баба си.
Вечерта на 19.10.2022 г. двете били сами в жилището. С намерението на убие баба си, която стояла изправена в едно от помещенията, обвиняемата взела кухненски нож с дължина на острието 12 см и нанесла с него общо 54 прободно-порезни рани в областта на главата и тялото на пострадалата, 6 от които засегнали жизненоважни органи.
През това време пострадалата била в съзнание и изпитвала болка и страдание при всеки удар. Нараняванията довели до остра кръвозагуба, в резултат на която настъпила смъртта на В. Д. След като убила баба си, обвиняемата напуснала жилището.

От заключенията на назначите в хода на досъдебното производство тройна и петорна комплексни съдебнопсихиатрични и психологични експертизи се установява, че внучката е могла да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си. 

Обвиняемата е с мярка „постоянен арест“.  Разследването по случая е проведено от СДВР под ръководството и надзора на СГП.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории