Невиждан ЕКШЪН в район „Възраждане“: Жители на Зона Б5 спряха багери и ги заплашиха

зона б5
Живеещи в бл. 18 в столичния квартал Зона-Б 5 застанаха пред багери, за да защитят жилищата си. Екшънът започна рано, в 7 часа тази сутрин, и все още продължава. Зам.-кметът на район Възраждане арх. Николай Диков извика полиция, оплакаха се пред Столица.bg недоволните граждани и изпратиха снимки и видео на недоволството си.
„След многократни жалби, протести, „разговори“ с общината днес в 7.00 ч. граждани от ж.к. Зона Б-5, бл.18 застанаха пред багерите на незаконна строителна площадка, която представлява съмнителна продажба на общински имот (зелена площ) и част от общинска улица „Георги Златарев“. Живущите са лишени от единствения изход на жилищата си, както това възпрепятства влизането на пожарна, линейка и полиция. Хората се притесняват и от пропадане на улицата и блока си, поради намиращото се блато под терена. Разполагат с геоложки доклад, който категорично забранява всякакъв вид строителство.
До този момент кметът на община Възраждане Савина Савова и зам.-кмета Николай Диков не предприемат никакви действия по спиране на незаконния строеж, а само прехвърлят проблема към различни институции“, написаха до Столица.bg от Възраждане.

Те разказаха, че по-късно днес на мястото се е появил арх. Николай Диков и след като разговарял с полицаите са започнали заплахи срещу портестиращите граждани. Строежът до бл. 18 в Зона Б-5 отдавна създава напрежение между местната управа и гражданите. „На всички протестиращи полицаите написаха протоколи за предупреждение, след като зам.-кметът се оправдава и нещо им каза“, разказаха протестиращите.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории