Блондинката, която е дъщеря на легендата на „Левски“ Стефан Стайков, се разделя със съпруга си преди повече от 10 години. Делата покрай попечителството на общата им дъщеря Дени, която също е част от риалити формата, са изключително дълги. В крайна сметка 47-годишната дама решава да замине зад океана и да сбъдне американската мечта. В това време щерка й Дени остава в София, а двете се виждат няколко пъти в годината. Освен че управлява 3 успешни бизнеса и менажира имоти на стойност над 100 милиона долара, Виолета се е занимавала и с култyризъм. Преди години тя участва в редица състезания. Има и няколко сериозни успеха, пише „България Днес“.

Както е известно, блондинката решава да се завърне в България само заради участието в „Игри на волята“. Стайкова е навита да влезе във формата от дъщеря си Дени, която нашумя преди време с изявите си в „Един за друг“, а към момента е половинка на чалга певеца Кристиян Кирилов. Виолета и щерка й са подготвени за риалити формата от бившата участничка Михаела. Трите редовно са засичани да излизат заедно из софийските заведения.

В същото време попфолк дивата Емануела е убедена, че бившето й гадже Мартин ще спука конкуренцията в „Игри на волята“. Именно чалга фурията урежда бизнесмена милионер в предаването. Докато са още заедно, двойката редовно сяда пред телевизора и в захлас гледа битките. А след раздялата им Емануела удря едно рамо и помага на Мартин, познат като Елвиса, да е сред участниците. „Ще ви пръсне! Да видите какво ми е било на мен“ , споделя Емануела.