Задържаха мъж и жена в София: Издавали фалшиви документи за кредит

Белезници

Столични полицаи задържаха жена и неин съучастник за използване на фалшиви документи при кандидатстване за потребителски кредит. Действия по разследването на престъплението стартирали след постъпила в отдел „Икономическа полиция“ – СДВР информация.

В рамките на предприетите оперативни действия станало ясно, че жената е кандидатствала за два потребителски кредита от по 50 000 лева в две банкови институции, като се представяла под чужда самоличност и с неистинска лична карта.

След одобрение на кредита, тя моментално се разпореждала средствата да бъдат прехвърлени по сметка на съучастника й в друга банка, който бързал да усвои сумата. В резултат на предприетото прецизно разследване жената била задържана в момент, когато се поблазнила да получи и кредитна карта на името на използваната чужда самоличност.

43-годишната жена и съучастникът й – на 46 години, са задържани за 24 часа. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура те са привлечени като обвиняеми по образуваното досъдебно производство. Наложена са им мерки „задържане под стража“ за срок до 72 часа.