Правят паркинг с 44 паркоместа в голям столичен квартал

Паркинг до съдебната палата

Започнаха дейностите по облагородяване на междублоковото пространство до бл. 512 и бл. 507 в ж.к. „Дружба – 2“. Това съобщиха от районната администрация на страницата си във Facebook. Кметът на район „Искър“ Ивайло Цеков направи проверка на дейностите на място, финансирани по програмата на Столична община за премахване на т.нар. „кални точки“ по негово искане.

Така, от терен, разкалян от паркирането на автомобили, мястото ще се превърне в пространство с обособени 44 паркоместа, сред които и такива за хора с намалена двигателна способност. Предвижда се обновяване на настилката, поставяне на паркинг елементи на тревна фуга, изграждане на алеи за придвижване на автомобили и пешеходци, полагане на маркировка и озеленяване.

Само преди две седмици приключи работата по обновяване на пространството и пред бл. 102 в ж.к. „Дружба 1“. На мястото беше изцяло обновена настилката, поставени нови бордюри и обособени 12 места за паркиране на автомобили.

Предстои скоро да започнат ремонти дейности по облагородяване и на междублоковото пространство пред бл. 265. За да се ограничи паркирането в калта и разнасянето по пътното платно, което замърсява атмосферния въздух, вече са облагородени и междублоковите пространства до блок 7 и 13, бл. 68, бл. 93, бл. 120, бл. 302, до блок 304, бл. 308, бл. 523, на гара „Искър“, до блок 318, между блоковете 72 и 75 и други.