Само в 7DniSofia.bg

Какво време да очакваме днес? – 31 август 2023

време

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е малко по-високо от средното за месеца.

През нощта на места в източната половина от страната все още ще има краткотрайни валежи от дъжд, но до сутринта ще спрат. На запад ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб югозападен вятър. Утре ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, купеста и купесто-дъждовна. След обяд, главно в планинските райони и Лудогорието ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще има и условия за градушки. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 27° и 32°, в София – около 27°. През нощта срещу петък в източните райони от страната валежите ще продължат, ще има и гръмотевична дейност.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици. Има условия и за градушки. Значителни и временно интензивни ще са явленията в района на Централен Балкан и Средна гора. Ще духа умерен и силен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 14°.

Преди обяд по Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и привечер и през нощта срещу петък на много места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от западната четвърт. Максималните температури ще са между 28° и 31°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 51 мин. и залязва в 20 ч. и 2 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 11 мин. Луната в София залязва в 6 ч. и 53 мин. и изгрява в 20 ч. и 37 мин. Фаза на луната: пълнолуние.