Ексклузивно! Бивш разузнавач разкри целта на ПП-ДБ и скочи: Кой ги сложи тия на власт?!

кирил-петков-1280x709

Това, което се опитват да направят управляващите от ПП-ДБ, е да овладеят службите, като сложат свои хора в ръководствата им. Това каза бившият зам.-директор на Национална служба „Сигурност“ Чавдар Петров по Bulgaria ON AIR.

По думите му реформата в службите според управляващите означава именно това – смяна на ръководителите им.

Той припомни, че 43-ото Народно събрание е променило закона така, че шефовете на служби да се назначават от президента след предложение на правителството. Така службите са задължени да дават равнопоставена информация на президент, премиер и председател на НС.

„Ако се върнем, това означава политическа сила да си назначава свой председател. Ще смачкат една фирма, ще сложат друга фирма или това, което се случи по времето на Иван Костов, когато Атанасов беше началник на службата – искат да се върне същият модел и ние не трябва да позволим това нещо“, каза Петров и допълни, че по време на ръководството на НСС от Атанас Атанасов службата е била „пробита“.

Попитан дали службите са пробити сега, той заяви, че не знае. „Службите, ако работят хубаво, държавата също ще бъде добре“, поясни той и допълни, че когато има рокади по върховете им, „оперативният състав на службата се свива, седи, изчаква“.

„Така не става, рисковете и заплахите за националната сигурност са много“, поясни екс разузнавачът.

„Кой ги сложи ПП-ДБ на власт? Не Алексей Петров, както се тиражираше. Между хората се говори, че това беше американското посолство. Е, как досега американските служби работеха с това ръководство, а като дойде Денков на власт, изведнъж изгубиха доверието хората?“, попита той.

По думите му искането за смяната на главния секретар на МВР се иска с подобни аргументи – смяна на неудобните хора. „Тази конфронтация я налагат политиците. Ти трябва да махнеш, сигурно така му казват на Калин Стоянов, главния секретар и да сложиш еди кого си“, каза още Петров.

Той попита какво ще стане, ако правителството не издържи пълния си мандат. „Представете си сега, че дойде една националистическа сила, тогава тя ще смени всички, всички ще бъдат разследвани тогава и като започнат да ги разследват ще има за какво“, допълни той и заяви, че се надява Бойко Борисов, като бивш секретар на МВР да успее да удържи законопроектите за смяна на ръководствата на службите.

Петров каза също, че най-големият риск за България е войната в Украйна. „Ако Черно море стана военна зона, България ще изгуби икономиката, туризма, селското стопанство“, поясни той. По думите му предизвикателство е и миграцията, за която отговаря МВР.

„Всеки човек може да е много способен, но трябва да работи по стълбицата, за да знае какви са проблемите пред всяка група от служители“, подчерта бившият зам.-директор на разузнаването.

Той коментира и връщането на Васил Божков у нас. По думите му, ако бизнесменът е бил екстрадиран, Министерството на външните работи е трябвало да е запознато с това и най-малкото Божков да бъде придружен.

„Дай Боже да е екстрадиран и в съответствие с доказателствата, които са събрали, да се реши дали е виновен или не“, каза още той.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории