Мария Габриел участва в Стратегическия форум в Блед

мария-габриел-

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел участва в годишния Стратегическия форум в Блед, Словения, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

Темата на стратегическия форум е „Солидарност за глобална сигурност“, като сред фокусите му ще бъдат енергийната, продоволствената, водната сигурност и киберсигурността. Форумът е днес и утре.

Заедно с министрите на външните работи на Хърватия и Унгария, с министрите по европейските въпроси на Швеция, Франция, Португалия и Словения, както и с представители на неправителствени организации, Мария Габриел ще дискутира перспективите пред Европейския съюз, актуалните предизвикателства и възможностите за оптимизиране на процесите на вземане на решения в съюза.

В рамките на събитието вицепремиерът Мария Габриел ще има и редица двустранни срещи, сред които с Хелга Шмид, генерален секретар на ОССЕ, с Дуня Миятович, комисар по правата на човека на Съвета на Европа, с държавния секретар на Франция по европейските въпроси Лоранс Бун и с външния министър на Унгария Петер Сиярто.

За участие в 18-ото издание на международната конференция замина и премиерът Николай Денков.

Миналата година Стратегическият форум в Блед се съсредоточи върху последиците от руската агресия срещу Украйна и върху кризата на мултилатерализма.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории