Симеон Сакскобургготски с първи думи за инцидента с дъщеря му Калина

Симеон Сакскобургготски

Симеон Сакскобургготски за първи път коментира инцидента с дъщеря му княгиня Калина, която беше арестувана, след като катастрофира под въздействието на алкохол.

„Мисля, че от доста малко стана нещо огромно. Но най-накрая живеем в една правова държава и всеки пред закона е еднакъв. Това е много важно.“ Това заяви бившият министър-председател на България.

Случаят с княгиня Калина

Калина Сакскобургготска катастрофира на 19 август с над 1,2 промила алкохол в кръвта. Единствената дъщеря на Симеон Сакскобургготски беше хваната, след като блъсна бариерата на хотел в Боровец.

Малко след това наемателят на хотела разказа, че тя била боса и се разхождала така по паркинга. Говорела си сама. Нямала документи. Не знаела как се казва. За малко е щяла да удари друго момче на паркинга, което лепи плочки. По думите на наемателя, княгинята дори ударила 3 пъти по скулата негов служител, който ѝ взел ключовете от колата – имало свидетели за това.

Служителка на резиденция „Царска Бистрица“, където живее, пък тъпчела Калина с кисело мляко, за да се намали промила.

Автомобилът, с който княгинята се удари в бариера в Боровец, е предаден доброволно на разследващите с протокол като веществено доказателство. Тепърва прокурорът, назначен по случая, ще трябва да прецени какво да бъде обвинението, като най-вероятно ще е по чл. 343 Б от НК, който предвижда от 1 до 3 години затвор и отнемане на колата или глоба с размера на стойността му. В този случай, колата не е собственост на Калина Сакскобурготска.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории