Депутат от „Възраждане“ в центъра на свиреп екшън с въоръжени бандити на пъпа на Русе

полиция

Група младежи днес са опитали да оберат бижутерски магазин в центъра на Русе. Те нахлули в златарското ателие и насочили пистолет към собственика му. Той успял да отбие ръката на нападателя и се опитал да го задържи. Това разказа в социалните мрежи русенският депутат от „Възраждане“ Златан Златанов, който в този момент е бил наблизо и се е намесил.

На място е дошъл екип на охранителната фирма на магазина, а след това и полицията. Те установили, че оръжието, с което е бил заплашен бижутера, прилича на истински боен пистолет, но е пластмасов.

Междувременно нападателите успели да избягат с велосипеди към близкия парк.

Ето какво още разказа русенецът. Публикуваме текста без редакторска намеса:

„Същите са влезли в ателието му и извадили черен на цвят пистолет. Същият реагирал своевременно и отбил пистолета и се опитал да задържи тарторът на групата. В този момент се оказах на мястото на инцидента и помогнах на собственика на ателието да отбие физическите атаки срещу него. Своевременно се свързах с 112 с които проведох мъчителен разговор защо и как трябва да се отзове полицейски екип на мястото.

По време на цялата разпра в която собственикът успя да отнесе и няколко майсторски удара от тези иначе изглеждащи невинни на вид хулигани, които врещяха, псуваха, обиждаха и заплашваха с разправа в малките часове на деня, се появи и жена, която по всички антропологични белези изглеждаше като тяхна майка или по- голяма сестра и крещеше “ остави децата ми“. Питах я каква е що е, но ми отвърна, че не познавала никое от малките циганчета и нищо не знаела, случайно минавала.

Докато се разправях със служителките на два пъти в рамките на минути… Тумбата съумя да избяга с колелета, преследвана от служебната кола на СОТ Юсис в посока Парка на младежта, където са й изгубени следите.

След 15 минути все пак пристигна полицейска кола и сне обяснения, установихме, че пистолетът е детска играчка, която е много добра имитация на боен пистолет.

Явно става дума за сериозна подготовка, може би с участието на опитни престъпници и съвети от адвокати или бивши полицаи как да се сугестира страх в бижутера и да бъде освободен максимално ефективно от част от скъпоценната си стока.

Тук има и два елемента, които заслужават внимание: непълнолетната възраст на основните действащи лица и фалшивия пистолет, които ще бъдат като своеобразни буфери в едно бъдещо наказателно производство срещу тях или срещу лицето, което явно е координирало действията им от тунела в отсрещния блок на антифашистите- жената , която първо се застъпваше за тях като тяхна майка , но която на мен ми отрече да е каквато и да е..

Ако има полиция в този град, то я призовавам максимално бързо и ефективно да се задейства и да пресече в зародиш евентуални бъдещи престъпления срещу собствеността, здравето и живота на русенци.“


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории