Признат за виновен: Осъдиха на затвор мъж, откраднал от „Св. Александър Невски“

затвор

Софийска районна прокуратура осъди на затвор мъж за кражба от църковния магазин в патриаршеската катедрала храм паметник „Св. Александър Невски“. Това съобщиха от обвинението.

На 6 март обвиняемият откраднал 3 880 лева от църковния магазин в храм паметника „Св. Александър Невски“. Той изчакал жената, работеща в магазина, да излезе. Докато нея я нямало, взел парите от касата на магазина и избягал в друг град. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като той е осъждан за идентично деяние.

По случая е започнато разследване, в хода на което са разпитани свидетели, направени са експертизи и са събрани доказателства за виновността му. То е приключило след месец и половина, когато е внесен в съда обвинителният акт.

Състав на Софийски районен съд призна извършителя за виновен по повдигнатото му обвинение и му наложи затвор за срок от 3 години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим. Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно следствие, поради което така определеното наказание е намалено с една трета.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.