МВР се тресе: Защо Киро и баща му още не са доведени на разпит за разстрела на Алексей

7 Dni Sofia18.08.2023
кирил петков петко петков

Кирил Петков провежда тайни срещи с вътрешния министър Калин Стоянов в МВР и е в основата на огромна част от кадровите рокади във ведомството, пише БЛИЦ, като се позовава на свои източници в оперативните служби за сигурност.

Една от първите задкулисни задачи на Петков след съставянето на новия кабинет е била да овладее вътрешното министерство, като за тази цел си постави удобни пионки в големите български градове.

Без да губи време, Петков е започнал да осъществява плана си и да притиска Стоянов да изпълнява скандалните му заповеди.

Съпредседателят на „Промяната“ се е срещал със Стоянов на четири очи, за да не изтича информация, независимо, че влезе във властта с обещания за честност и прозрачност. Това, обаче се оказаха само предизборни лозунги за пред наивни гласоподаватели, защото Петков е цар на схемите.

Помощници на Петков в непрозрачните назначения са формалният премиер Николай Денков и неговия началник кабинет Иван Модев.

Тримата спускат готовите назначения директно на вътрешния министър Стоянов, който рискува да се превърне в марионетка за нечисти цели.

Изваденият на бял свят преди месец запис от сбирка на ПП ясно показа, че на предишните избори цялата държавна машина е била впрегната, за да спечелят първото място.

Петков опипа почвата в МВР като назначи бившия си личен охранител от НСО Кирил Ценкин за зам.-вътрешен министър. Ценкин е любимец на бащата на Петков Татко Петко, който даже искал да го направи шеф на НСО, но пазарлъците и скандалите в коалицията кой да ръководи чистките в службите го изтикала към МВР.

Сега Кирил Петков и компания искат сами да си изберат полицейските началници, които да им осигурят служебна победа на местните избори.

Идеята на Петков е отново да си прави „Ала-бала“ с президента, но няма да му се получи, защото ще бъде гледан под лупа.

Вероятно заради близките си отношения с вътрешния министър, Кирил Петков все още не е извикан на разпит за мафиотската екзекуция на Алексей Петров.

От медийни публикации става ясно, че Петков и неговия баща Петко са имали чести срещи с бившия съветник на ДАНС, който е сочен за един от конструкторите на кабинета „Денков“.

Показанията на баща и син Петкови могат да се окажат изключително важни за разследването на поръчковото убийство на Алексей Петров и затова, ако не МВР, то прокуратурата трябва незабавно да им изпрати призовки.

Вече става напълно ясно, че правителството е доминирано от „Продължаваме промяната“. Тепърва ще излизат грандиозни корупционни скандали и в други министерства!