Първи думи на майката на Алексей Петров: Винаги без охрана идваше! Стана тя една…

7 Dni Sofia17.08.2023
алексей петров

Огнян и Алексей Петрови остават близки, независимо от факта, че единият развива бизнес в столицата, а другият – има семеен магазин за хранителни стоки в Тетевен.

Огнян Петров заяви, че двамата са се видели последно преди две седмици в София. „Нямам обяснение. Просто съм в шок! В каква държава живеем! Просто да ти вземат живота на сила… Това не зная как да го обясня“, разказва братът пред bTV.
<
Миналата седмица двамата са говорили по телефона за лични неща. „Нямаше притеснения. Въпросът е, че начинът на действие е страшен. Утре това може да се случи на друг… хайде, той е известен, но може да се случи и на един нормален човек. Държавата, службите спят – не знаят кой кое и кой какво прави“, категоричен е Огнян.

Снахата на Алексей Петров – Надка разказва, че откакто миналата година е загубила баща си, Петров често се връща по родните места, за да види 80-годишната си майка.

Близките му разказват, че първите думите на майката на Петров след като научава новината за разстрела са: „Винаги весел идва. Без охрана си идваше. Каквото стана – стана”.