Костадинов: „Управлението на омразата“ превърна държавата в страна от третия свят

880058

Целта на цялата риторика срещу т.нар. реч на омразата е да прикрие последиците от политиката на омразата, от „управлението на омразата“ – омраза срещу нас, българите, срещу нашата държава – България.

Това казва в декларация на парламентарната група (ПГ) на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Политиката на омразата прогони зад граница милиони българи, превърна здравната ни система в машина за пране на пари, „управлението на омразата“ унищожи българската индустрия, превръщайки ни от индустриална държава в страна от третия свят, от страна-износител в страна-вносител на хранителни стоки, унищожи отбранителния потенциал на държавата, демонтира образователната ни система, изтъкна Костадинов. От „Възраждане“ отбелязват, че населението ни е с най-ниски доходи в Европа. За всичко това искаме справедливо наказание и, когато го заявяваме ясно и категорично, „управлението на омразата“ ни обвинява в реч на омраза, заяви Костадинов. Да искаш наказание за престъпниците, е реч на омразата, подчерта той.

Утре „управлението на омразата“, уважаеми сънародници, ще започне да руши паметници на Ботев и Левски, защото според него те са терористи, продължи депутатът.

По думите му единствената пречка пред това е „Възраждане“, затова „управлението на омразата“ иска да унищожи „Възраждане“.

Последната седмица от пленарната сесия, преди лятната ваканция на парламента, ГЕРБ-СДС-„Продължаваме промяната-Демократична България“ и ДПС внесоха общ проект на декларация, с която се осъжда езикът на омразата.

Позовавайки се на национални, европейски и международни актове и препоръки, Народното събрание заявява ясно и недвусмислено, че ще работи всеотдайно, с всички законови средства, за да се противопостави на всяка реч на омразата – независимо дали се отнася до прояви на антисемитизъм, ислямофобия, християнофобия, ксенофобия, или други форми на нетърпимост и омраза, в официални партийни комуникации или в изказвания от партийни поддръжници в партийни медии, които се оставят без последствия, се посочва в проекта.