Само в 7DniSofia.bg

Арест на 71-годишен мъж за побой над жената, с която живял – удрял я с туба и ѝ залял лицето с бензин

articles__b960a88a10146d5b2c2aea96aad7280d

Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Гоце Делчев, се води разследване по досъдебно производство за причиняване на телесна повреда и принуда чрез употреба на сила в условията на домашно насилие, заплашване и неизпълнение на незабавна заповед за защита от домашно насилие.

Досъдебното производство е образувано на 03.08.2023 г. за това, че на 02.08.2023 г. 71-годишният Ф.Б. не изпълнил заповед за незабавна защита от домашно насилие.

Въпреки че бил отстранен от жилище на ул. „Славянска“ в с. Абланица, област Благоевград, той влязъл в него. В хода на разследването и въз основа на показанията на разпитаните свидетели са събрани доказателства и за извършените от него други престъпления.

На 27.07.2023 г. обвиняемият причинил на З.З. телесна повреда. Ударил я с туба и я залял с бензин по лицето.

Побоят и принуждаването чрез употреба на сила и заплашване спрямо пострадалата са извършени в условията на домашно насилие и са предшествани от системно упражняване на физическо и психическо насилие от негова страна спрямо жената.

С постановление на прокурор извършителят на деянията Ф.Б. е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Действията по разследването продължават.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории