ДАИ погва фирмата на Динко Вълев за камиона, блокирал АМ „Тракия“

dai-pogva-sobstvenika-kamiona-blokiral-834

Държавната автомобилна инспекция влиза на проверка във фирмата собственик на авариралия на магистрала „Тракия“ вчера камион. При инцидента пострадаха четирима души. Проверката трябва да установи дали има пропуски в документацията, довели до катастрофата.

Възможно е да прерасне и в комплексна и да обхване период от една година назад, уточниха за bTV от Министерството на транспорта.

На мястото на инцидента Пътната агенция е започнала оценка на щетите. Спешно трябва да бъде възстановена прекъснатата мантинела.

По случая е образувано досъдебно производство за значителни щети по инфраструктурата на магистралата. Назначени са автотехнически експертизи.

Магистралата остана затворена 14 часа заради тира с износени гуми, който разсипа товара си на платното. Отсечката между Карнобат и Ямбол беше отворена снощи малко преди полунощ.

Припомняме, че вчера Динко Вълев обяви, че авариралият камион е негова собственост. „Камионът е мой. По магистралата гумата му преминава през някакво желязо и се пука. Слава Богу, катастрофата се е разминала без жертви. Пострадалите, доколкото знам, са с леки наранявания и са откарани за преглед в болница. Аз съм на мястото на инцидента. Огън ми гори на главата, какво да ви кажа повече. Случват се такива неща. Тирът е превозвал скрап, в момента цялата стока е по аутобана. Това каза бизнесменът от Ямбол.