Само в 7DniSofia.bg

Пловдивски бизнесмен, пребил жена си с тенис ракета, готви споразумение с прокуратурата

Image_14984201_40_0

Защитата на 40-годишния бизнесмен Симо Касабов, обвинен че е пребил жена си Димитрия с тенис ракета в дома им в Пловдив, се готви да сключи споразумение с прокуратурата. Разпоредителното заседание по делото срещу него беше при закрити врати, тъй като според адвокатите на двете страни ще бъде разгласена лична информация от живота на семейството.

Симо и Димитрия Касабови имали връзка от 2002 г. Според прокуратурата бизнесменът бил много ревнив и от самото начало на отношенията им проявявал агресия и арогантност към съпругата си. Ограничавал контактите ѝ с родители и приятелки, проверявал съобщенията ѝ и следил местонахождението ѝ. Многократно в съвместния им живот се случвало Касабов да посяга на Димитрия. Жената няколко пъти опитвала да избяга от него, но той я намирал, биел я и скривал портмонето ѝ, за да не може да отиде при родителите си.

На 14 декември м.г. Симо Касабов се прибрал и заварил съпругата си да използва телефон, за който той не знаел. Двамата отново се скарали и Димитрия решила да сложи край на връзката им. Съпругът ѝ се ядосал, взел тенис ракета и започнал да я налага с нея, с юмрук в окото и ребрата и с шамар в областта на дясното ухо. След побоя жената успяла да избяга и постъпила в болница. Лекарите установили течност в стомаха, пробит далак и спукано тъпанче.

Двете страни обаче не успяха да се разберат в хода на разпоредителното заседание и Симо Касабов беше отведен от съдебната охрана обратно в ареста. Той прекара над 7 месеца зад решетките.

Прокурорът и адвокатите отказаха да коментират какво са обсъждали в залата.