Нинова се ядоса за бюджета: Такъв миш-маш ще е, че ще е за сметка на всеки

877641

Лидерът на БСП Корнелия Нинова попита депутатите от трибуната на НС знаят ли какво точно гласуват. И предупреди, че отново ще стане каша, тъй като т.нар „малки бюджети“ са свързани с големия, а там все още няма яснота по приходната част.

„Банките бяха пълни докато се разпределяха порциите на властта, имаше емоции и активност, сега като гледаме най-серозния закон, те вече са празни. Правете си изводи кой мисли за народа, кой за порциите на властта“, започна тя изявлението си.

Съжалявам, че сте в роля на употребени натискачи на копчета, обърна се към депутатите тя.

„Малките бюджети зависят от големия. В този на НЗОК е предвиден трансфер от националния бюджет към този на НЗОК от 2,561 млрд. Трябва сигурност на големия, за да обсъждаме малките. Сигурни ли сте, че имаме стабилност по големия след вчерашната бюджетна комисия, приключила през нощта?“, заяви Нинова.

Министърът на финансите каза, че каквото е станало, е лобизъм. Отрича се от собствения си бюджет и казва, че не го признава за бюджет. В ситуация сме държавният бюджет да е оспорен от министъра на финансите. Няма такова нещо в историята на българския парламентаризъм“, ядоса се Нинова.

„Преди малко лидери се събраха в някоя от стаичките на парламента. „Борисов и Христо Иванов обявяват: разбрахме се, ще има бюджет, ще приемем каквото предлага Асен Василев“, каза тя.

„Играете си със съдбите на хората. Разпределяте си постовете, а бюджетът, съдбата на всеки от бебе до пенсиеор, ви е все едно какво ще се случи. Асен Василев в бил онлайн на тази среща. Бюджет онлайн за първи път ще се приема, такъв миш-маш ще е, че ще е за сметка на всеки“, завърши обвиненията си председателката на БСП.