Само в 7DniSofia.bg

Дъщерята на Личкана със скандални разкрития за смъртта на наследника на Жоро и Васил Илиеви

72dbe024007a9401f2122c610fd89252

В продължение на няколко часа от следствения арест са крили от адвоката и семейството на Ангел Личканов – Личкана, че той е мъртъв.

Легендарният ъндърграунд герой от ВИС-2 и наместник в Пловдив на братята Васил и Жоро Илиеви, издъхна мистериозно в четвъртък.

Пред камерата на БЛИЦ застанаха дъщерята на Личкана – Христина Личканова и адвокатът му Стоян Донков.

Защитникът, както и дъщерята, казаха, че според тях Личкана е издъхнал в следствения арест около 14:00 часа. Около 16:00 часа Христина е ходила да носи лекарства на баща си, но там не са ги приели и не са й съобщили тъжната вест.

Около 17:30-18:00 часа по молба на репортер на БЛИЦ адв. Донков звъня в следствения арест, като от там му казали, че Личканов е жив и здрав и нищо му няма.

По искане на семейството и адвоката днес е извършена аутопсия на тялото. Изчакват се резултатите.

Адв. Донков е подал документи в Софийска градска прокуратура за изясняване на обстоятелствата около неочакваната кончина на легендарния бос.

Никой от приятелите му в Пловдив и страната не може да повярва, че 56-годишният Ангел, който всяка сутрин тренираше и беше изключително здрав, е починал от инфаркт. Микро инфаркт той е получил преди няколко дни, но Донков се е срещнал с него в ареста и след това са разговаряли по телефона. Личкана е изглеждал изключително добре.

Очаква се поисканата аутопсия да даде яснота наистина ли легендарният ъндъргаун геой е издъхнал от инфаркт или му е било помогнато да си отиде!

Адв. Донков каза също, че е скандално, че вчера, когато е бил на изследване в Св. Иван Рилски, докторът е излязъл с констатация, че Личкана ведмага трябва да бъде настанен в болница, но е бил върнат в ареста. Въпреки молбите на Домнков до прокуратурата и телефонните разговори, никой не е взел мерки и не е откарал Личкана в здравно заведение.


Източник: БЛИЦ