Откриха мъртво 15-годишното момче, изчезнало във водите на Дунав

876199

Откриха тялото на 15-годишно момче, изчезнало в понеделник вечерта във водите на река Дунав. Тялото на Даниел Панцев е намерено днес около 15 часа от екип водолази и катер на „Гранична полиция“ в реката след така наречената местност „Казаните“, в близост до дунавското Ново село.

Предстои да бъде извършена аутопсия.

Екипи започнаха издирването на момчето още вечерта в понеделник при получаване сигнала за изчезването му във водите на Дунав. Във вторник към спасителните екипи се присъединиха и водолази от Монтана, които ден и половина работиха на терен при температура на въздуха от 38 градуса, предаде Нова телевизия.

15-годишният Даниел Панцев изчезнал във водите на река Дунав край видинското село Връв в понеделник около 20 ч. Момчето, което е ученик във видинската професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“, е гостувало на баба си в дунавското село. Заедно с още трима свои връстници решили да плуват в реката. Момчетата скочили от кея на пристанището, но Даниел така и не излязъл след скока. Според местните рибари мястото е много опасно за скачане и плуване. Реката била дълбока и имало водовъртежи. На дъното пък имало големи камъни.

Всяка година река Дунав взема жертви, този случай е първият за това лято във Видинско. Институциите предупреждават да се внимава и в реката хората да плуват само на разрешените и обезопасени за това места, а децата да не остават без надзор.