Туристите по Черноморието пропищяха, ето как ги скубят двойно

1689672604-nkhkhkh

Създателят на некомерсиалния проект „Ние, потребителите“ Габриела Руменова продължава да ни показва нелоялни практики по родното море.

Вижте какво разкрива във Фейсбук популярната българка:

Споделено ползване на плажни принадлежности

Няма да е изненада, ако хора започнат да се свързват в социалните мрежи, за да наемат заедно чадъри, шезлонги, барбарони и плажни масички и да ги заплащат заедно.

Все още има места, където шезлонгите и чадърите могат да бъдат наети само в комплект.

Някъде задължително по два шезлонга с малък чадър или четири – с по-голям.

Добрата новина е, че се намират и варианти за наемане на аксесоари в нужната според случая комбинация.

И все пак: отдаването на чадъри и шезлонги задължително само в комплект е нелоялна търговска практика!

Вие имате право да изберете какви аксесоари да наемете и по колко на брой!

Затова е важно да се информираме предварително за условията.

„И през този сезон на много места продължава да се среща по плажовете нелоялната практика чадърите и шезлонгите да се отдават задължително в комплект. Така потребителите не могат да си вземат само чадър или пък чадър с един или три шезлонга.

Задължително шезлонгите трябва да са два или четири и с чадър. Къде на шега, къде не, с намигане създателят на онлайн платформата „Ние, потребителите“ казва във видео, че може би не е далеч времето на споделеното ползване на плажни принадлежности.

Няма да е изненада, ако хора започнат да се свързват в социалните мрежи, за да наемат заедно чадъри, шезлонги, барбарони и плажни масички и да ги заплащат заедно. Все още има места, където шезлонгите и чадърите могат да бъдат наети само в комплект. Някъде задължително по два шезлонга с малък чадър или четири – с по-голям.

Добрата новина е, че се намират и варианти за наемане на аксесоари в нужната според случая комбинация. Тя припомня, че отдаването на чадъри и шезлонги задължително само в комплект е нелоялна търговска практика! Потребителите имат право да избират какви аксесоари да наемат и по колко на брой! Затова препоръчвам винаги да се информираме предварително за условията.“, каза Руменова.