Не е за вярване! Корнелия хукна при протестиращите

payimage-553955-scaled

Нашата работа е съвместна. Без вас и ние няма да можем. Днес ние трябва да положим грижа за вас. В наше лице, бъдете сигурни, че ще го направим. Но ви призовавам да не спирате, защото имаме нужда от подкрепа отвън.“ Така се обърна лидерът на БСП Корнелия Нинова, която, заедно с депутати от парламентарната група на „БСП за България“, се срещна с протестиращите пред Народното събрание синдикати.

Днес пред сградата на българския законодателен орган протестират работещите в НАП, НОИ, БНР, Държавна агенция „Архиви“ и културните институти, които настояват за увеличение на техните доходи. Социалистите чуха и подкрепиха справедливите искания на протестите, организирани от КНСБ и КТ „Подкрепа“. И изразиха готовност по-късно през деня да се срещнат с ръководствата на синдикатите, за да обсъдят предложенията им за държавния бюджет.

„Ние имаме обща битка за увеличаване на минималната работна заплата, която изнесохме в миналия парламент. Заедно с вас успяхме да я направим 50% от средната заплата. Уви, днес сме разочаровани, защото нашето предложение това да стане сега и веднага беше отхвърлено от управляващото мнозинство. Но няма да се откажем и между първо и второ четене отново ще внесем това увеличение. Както и предложение за увеличаване на сумата, която да увеличи вашите работни заплати“, категорична бе Нинова и увери протестиращите, че за БСП социалната политика, доходите и благосъстоянието на хората винаги са били и ще бъдат приоритет.

Тя обърна внимание, че без хората, излезли днес на протест, държавата няма да може да функционира. „Ако НАП не съберат приходите в държавата, няма да има пари за никаква политика. Ако НОИ не си свърши навреме работата, всички пенсионери ще страдат от това“, подчерта Корнелия Нинова.

И обърна внимание: „Докато вие сте тук, на 40 градуса, пътували от цялата страна, вътре, в парламента, се разпределят само постове – регулатори, пари, областни управители. Нито дума за това, което се случва тук. Има две паралелни Българии – едната тук и едната вътре“.

„Не спирайте, и ние няма да спрем. Ще обсъдим вашите предложения, ще ги внесем между първо и второ четене на бюджета и ще ги защитаваме горещо от парламентарната трибуна“, обеща лидерът на БСП.