Акция на пожарникари, полицаи и медици спаси живота на жена в Хасково

874559

Съвместни действия на пожарникари, полицаи и медици спасиха живота на 54-годишна жена в Хасково, съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР в южния областен център. На 10 юли в 21:00 часа е получен сигнал от съседи на жената, която е живеела сама в ж. к. „Орфей“, че от няколко дни не са я виждали.

За да проникнат в заключеното жилище с минимални щети, огнеборците инспектор Веселин Бекяров и младши експерт Георги Мечков решили да използват автостълба, след като забелязали отворения прозорец на апартамента. Двамата заварили жената в безпомощно състояние да лежи на земята. Съвместно с полицаите пренесли пострадалата до линейката и я транспортирали в областната болница за лечение. По данни на медиците, жената е стабилизирана, но все още има риск за живота ѝ, допълват от полицията.

Предишната подобна акция в Хасково бе на 21 май миналата година, когото бе получен сигнал за възрастен мъж в безпомощно състояние в коритото на реката край сградата на театъра. Тогава екипи на пожарната и на „Спешна помощ“ се отзоваха на произшествието, при което се оказа, че човекът е със счупен крак.