Браво! Григор Димитров спечели втория сет срещу Шо Щимабукуро

Григор Димитров

Най-добрият български тенисист Григор Димитров играе срещу Шо Шимабукуро в мач от първия кръг на „Уимбълдън“. Българинът и японецът трябваше да играят вчера, но заради дъжд двубоят беше отложен за днес от 13:00 часа. Нов валеж над кортовете наложи ново преместване за по-късен час, но проблемите с времето над Лондон не спряха до тук.

Това е първа среща между двамата. Победителят от днешния двубой във втория кръг ще се изправи срещу Иля Ивашка (Беларус) или Фередико Кория (Аржентина).Колеблив старт на Григор Димитров позволи на японеца да стигне до брейкбол, българирът обаче го спаси и след това взе подаването си. Във втория гейм Шимабукуро даде само една точка и изравни резултата. Почивката дойде без пробиви и особени изненади. След това Гришо спечели четири поредни гейма, осъществявайки два пробива. Българинът тъкмо щеше да сервира за взимане на първия сет, когато над кортовете на „Уимбълдън“ заваля дъжд и спря мача за повече от половин час. След подновяването на играта Димитров взе подаването си, а с това и сета с 6:1.

ВТОРИ СЕТ
Григор Димитров направи пробив първия гейм на втората част. Тогава на корта нахлуха двама протестанти, разпръснаха парчета пъзел по тревата и седнаха близо до мрежата. Това наложи ново прекъсване на срещата, за да може игрището да бъде почистено. В този момент заваля дъжд, а Гришо и Шо Шимарукуро се прибраха отново в съблекалнята. След подновяването на играта последва размяна на спечелени собствени сервис-геймове. Това продължи до седмия гейм, когато българинът направи нов пробив за 5:2 в своя полза. След това при свой сервис Григор Димитров не допусна изненада, за да вземе и втория сет – 6:2.

ТРЕТИ СЕТ
Третата част също започна с пробив в полза на Гришо, който след това при свой сервис го затвърди и поведе с 2:0


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории