На косъм от инцидент в Банско! Арестуваха пиян шофьор на автобус, преди да качи деца- екскурзианти

Umion Ivconi Ивкони автобус

Пиян шофьор на автобус беше задържан в Банско, минути преди да натовари деца-екскурзианти от курортния град. Рано сутринта в петъчния ден, водачът на рейса бил спрян от полицаи и тестван за алкохол на път за мястото, където чакали децата. Уредът отчел много над допустимото количество алкохол у водача, уточнява Struma.com.

Шофьорът бил свален от автобуса, собственост на благоевградска фирма, и охраняван от полицаи изчакал на място от фирмата да изпратят друг шофьор, който да поеме курса. Опасният шофьор най-вероятно ще бъде уволнен от фирмата, информирана незабавно за случилото се, което не е прецедент в Банско.

Преди време беше арестуван мъртво пиян шофьор на рейс, който возил туристи към Банско и обратно към София. При проверка с дрегер, уредът отчел рекордните 3 промила алкохол. Тогава и туристи и полицаи изпаднаха в ужас, при мисълта какво би могло да се случи по време на пътуването с толкова пиян водач.

В петък сутринта, докато чакали другия шофьор, който да смени пияния си колега, ченгетата спрели за проверка автомобил, управляван от 22-годишен водач от Русе, оказало се, че младият мъж шофира след употреба на наркотици.

Става все по-опасно по пътищата в региона. Опасности дебнат не само пътуващите, но и съвестните шофьори, които биха могли да станат жертва на пияни и дрогирани техни колеги.