Изненада! Иванчева се оказа на свобода, ето причината

1555405552-img-9735jpg

Бившата кметица на столичния квартал „Младост“ Десислава Иванчева е пусната на свобода. От няколко дни тя е забелязвана от свои съседи пред блока, в който живее в квартала си, да си играе със сина си Валентин-Александър.

Оказа се, че осъдената на 6 години затвор за корупция блондинка, която излежава присъдата си в Женския затвор в Сливен, е освободена с решение на местната прокуратура и затворническата администрация. Това е станало без да бъдат уведомени медиите, тъй като причината за отпуската е от лично естество.

Изпълнението на наказанието е прекъснато за срок от 7 дни, считано от 19 юни. Тоест, следващия понеделник, 26 юни, Десислава Иванчева, ще трябва да се върне отново в Сливенския женски затвор, където да продължи изтърпяването на 6-годишната си присъда.

Причината за 7-дневната отпуска са изследвания, които Иванчева трябва да си направи във връзка със здравословното си състояние, съобщаваLupa.bg. За целта тя трябва да посети болница в София.

Преди да бъде пусната, от затвора са поискали становището на Окръжната прокуратура в Сливен. След като се оказало, че проблемът не може да бъде решен на място в Сливен, й е даден 7-дневен отпуск.