Само в 7DniSofia.bg

ШОК! Полицаи в Истанбул пребиха българин, наш дипломат го спаси от лагер за бежанци

IMAGE_14680822_0_0

Секретарят на консулството на България в Истанбул Ангел Ташков спасил фен на „Ботев“ (Пд) от пращане в лагер за бежанци. Привърженикът на „канарчетата“ пък бил малтретиран от турските полицаи, които го арестували на 10 юни пред стадион „Ататюрк“ в турския мегаполис. За това информираха „жълто-черните“ фенове, които са много благодарни на дипломата. Запалянковците обаче пожелаха имената им да не бъдат съобщавани.

Те отишли в Истанбул да подкрепят „Интер“ (Милано) във финала на Шампионската лига срещу „Манчестър Сити“. Пред спортния комплекс обаче местните униформени задържали пловдивския запалянко, който бил в нетрезво състояние и им посегнал. Отвели в ареста в квартал „Кючукчекмедже“.

Българинът бил без документи, телефон и пари. Той не могъл да удостовери кой е и според местните закони властите се готвили да го пратят в лагер за сирийски бежанци. Привърженици на „Ботев“ (Пд) се обадили в консулството ни в Истанбул и Ангел Тошков се заел да спаси пловдивския футболен запалянко. Дипломатът ангажирал веднага адвокат и преводачка и след преговори продължили няколко часа фенът на „Ботев“ (Пд) бил освободен от ареста.

„Благодарни сме на г-н Ангел Ташков за проявената съпричастност““, заявиха привърженици на „Ботев“ (Пловдив). Фенът на канарчетата бил блъскан и удрян от полицаите, получил охлузвания по крака, но се прибрал доволен, че се е разминал с пращането в лагер.