Потресаващо! Мъж, представящ се за глухоням, събира помощи по улиците в София

mazh-predstaviasht-se-gluhoniam-sabira-234

Мъж, представящ се за глухоням, събира помощи от хора в Борисовата градина в София. Това твърди Женина Начева, която дарила пари като мислела, че те ще отидат за основаването на нови центрове за хора с подобно увреждане. После обаче видяла, че въпросният човек, се качва в нова, скъпа кола, заедно със семейството си. Оказало се и, че може да говори и чува. Жената заяви, че е звъняла няколко пъти на 112 и дори е издиктувала номера на автомобила на мъжа. Патрулка обаче така и не дошла.

„Децата ни си играеха, а ние бяхме с приятели. По едно време дойде мъж, който се правеше на глухоням. Показа ни подписка от името на Националния център на глухонемите в България. Пишеше на листа, че събира подписи за това да се направят нови центрове в помощ на хората с увреждания. Имаше колонка, в която трябва да дадеш дарение. Решихме да му оставим пари. Тръгнахме си и видяхме случайно същия човек с жена му и двете им деца да се качват в скъпа кола. Казахме му „Дайте да видим списъка”. Той се направи на глух, но много добре ни разбра. Каза ни, че списъкът е в заведение наблизо и тръгна. През цялото време се оглеждаше дали сме го последвали. Тогава започна да бяга. В този момент разбрахме, че става въпрос са измама. Отидох при семейството му. Жена му твърдеше, че няма мъж и че не разбира какво й говоря. Обадих се на 112 4 пъти, но не дойдоха. Обясниха, че за първи път чуват за случая и ще предадат на полицията”, разказа пред Нова Женина Начева.От МВР заявиха, че от Първо районно управление е изпратен екип, но не са намерили нито потърпевшата, нито въпросното семейство.

„Написах пост в социалните мрежи. Страшно много хора коментираха, че и те са виждали този мъж да обикаля столицата. С мен се свърза дори журналист от Съюза на глухонемите, който ми обясни, че имат достатъчно центрове, получават субсидии от държавата и нямат практика да събират дарения от гражданите”, поясни Начева.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории