Екшън разтърси Хасковско: Нападнаха служители на Агенцията по храните с брадва

articles__f7c9b0280c356edfd5ba9c259b47c87b

С обвинение за заплаха за убийство срещу двама полицейски служители в ареста за 72 часа е амбулантен търговец от хасковското село Брягово.

44-годишният мъж е заплашил с брадва полицаи и инспектори от агенцията по храните, които влезли на проверка в дома му по сигнал, че в двора му има незаконен хранителен магазин.Сигналът, че в къща в Брягово се извършва нерегламентирана търговско дейност е подаден към „Икономическа полиция“, които първо сами идват на проверка и след като установяват, че наистина има хранителен магазин, те се обаждат на инспекторите от БАБХ.

Първоначално, 44-годишният мъж съдейства, след което обаче когато разбира, че проверката ще завърши с административно наказание за него вади брадва и заплашва с нея служителите на полицията и БАБХ.

Следва схватка между полицаи и мъже.

„Двете служителки са стресирани. Случаят е изключително грозен и неприятен.

Доста често в последните години се налага да изпадаме в такива ситуации – агресивно поведение на собственици и оператори на нерегламентирани обекти“, обясни директорът на Областната дирекция за безопасност на храните д-р Стойчо Курдов, цитиран от bTV.

Към момента няма повдигнато обвинение на 44-годишния мъж. В момента той е обвинен само че е заплашил с опит за убийство двама полицейски служители.

„Двете служителки ми обясниха, че обмислят такъв ход, но ще изчакат прокуратурата и следствието да си свършат работата и ще подадат частен иск срещу лицето“, добави д-р Курдов.

Кмет на село Брягово Делчо Митев обясни, че 44-годишният мъж е закупил къщата след 15 април.

„Там, където е евтино, хората купуват“, каза още Митев.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории