Бойко Борисов с първи коментар след скъсаната оставка на Иван Гешев,

1683266942-20230505082418-mg-7966jpg

От изказването няколко неща мога да отбележа. Не чух нито Румен Радев, не чух Христо Иванов, не чух Атанас Атанасов, не чух Асен Василев, не чух „Възраждане“, не чух БСП, ДПС и ИТН. Само аз съм му виновен. Като какъв аз ще предложа посланически пост. В каква позиция съм аз.

Така Бойко Борисов коментира отказа на Иван Гешев да подаде оставката си и думите му на извънредния брифинг в прокуратурата.

„Нито съм говорил, нито съм се обадил на когото и да било, само на него, като стана атентатът, за да изразя съчувствие към него и семейството му. Този, който си позволи да плаши семейството, той е боклук. Да наречеш избраниците на народа боклуци, не е е правилно“, каза той.

По думите му той не може да предлага посланически пост

„Не съм се обаждал на никого, никакви листчета не съм писал и никакви предупреждения не съм изпращал. Убеден съм, че законите, които казахме, че ще приемем, трябва да бъдат приети, Убеден съм, че има сили, които когато се види, че може да се състави правителство, се задействат със страшна сила. Не знам кои са тези сили, но това са фактите“, каза Борисов.

По думите му от години се иска оставката на Гешев. „Когато обаче г-жа Габриел каза, че законите са най-важни за нея, ние станахме лоши. Всички ваши опорки потънаха“, каза той.

Той бе категоричен, че няма къща в Барселона.

Борисов бе категоричен, че с никого не е говорил и на никого не е давал указания и подчерта, че е говорил с Гешев, за да му изкаже подкрепа за семейството му след атентата.

„В България, ако не кажеш нещо срещу Бойко Методиев Борисов, сякаш нищо не си казал. Защо само моето име каза. Аз какво влияние имам? Като опозиция от ареста ли“, запита Борисов.“Ако аз съм проблемът на Гешев, да го реши. Арест не ме плаши, подкрепата на хората е видима. Чакаме той самият в интервюта да даде решенията по куп дела. Още от февруари го казва. Нищо няма да ни спре да се опитаме да направим правителство и реформа и да изведем България от кризата“, каза Борисов.

Той отново се учуди защо Гешев се озлобява само към ГЕРБ, а другите ги подминава.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории