Само в 7DniSofia.bg

Явор Божанков предлага да се направи служебен кабинет на парламента

явор божанков

Нова идея за излизане от политическата криза предложи депутатът Явор Божанков от ПП-ДБ – служебен кабинет на парламента.

„Служебен кабинет на парламента“ е най-добрия вариант сега според него. А най-лошият – нови избори. Служебният кабинет на парламента нямало да има четиригодишен мандат, но ще може да приеме еврото например. Божанков обаче не обясни как точно ще се сформира той.

„Очевидно е, че хората, които сложиха Гешев, започнаха операция по неговото отстраняване“ – това коментира в ефира на Нова тв депутатът.

Той обясни, че 50 хиляди души са протестирали срещу Гешев, имало е бити студенти, но тогава ВСС не е поискал свалянето на главния прокурор.

Но когато ГЕРБ и ДПС я поискаха, на другия ден задействаха процедурата. Очевидно системата е политизирана, коментира Божанков и обясни, че ни трябва съдебна реформа.

„Ето – казват го и на другия ден става“, каза той. Според него действията на ДПС и ГЕРБ са били синхронизирани.

Моето усещане е, че Борисов три пъти на ден си мени мнението, но е спечелил изборите, обясни Божанков.

„Държим вратата отворена. Дали Борисов наистина има намерение да мине през тази врата или не, е въпрос, на който аз не мога да отговоря. Ние направихме повече от максималното“, каза той.

Божанков изрази съмнение, че е възможно зад „европейското лице на Мария Габриел да се разиграе старият български театър“.