Скандално! Известен треньор отряза Наско Сираков

наско сираков

Управата на Левски е потърсило разговор със Славиша Йоканович, за да му направи оферта да се завърне на „Герена“ и да поеме „сините“ от лятото, научи БЛИЦ. Ходът е направен, след като стана ясно, че сърбинът ще напусне руския Динамо (Москва) след края на сезона.

54-годишният специалист е отклонил опитите на ръководителите на Левски да го ангажират. Той е бил категоричен, че завръщане в България за него не стои на дневен ред. Йоканович беше начело на Левски през сезон 2013/14. Счита се, че опции за сърбина са Партизан и отбори от арабските държави.В последните дни и седмици мажоритарният собственик на „сините“ Сираков и изпълнителният директор Даниел Боримиров търсят авторитетен треньор, който да поеме отбора от Елин Топузаков.

Основните изисквания са той да бъде чужденец от Западна Европа, да има добра кариера като наставник, която е подплатена и с успехи. По този начин ръководството на Левски ще убеди феновете, че е намерен достоен заместник на напусналия в началото на април Станимир Стоилов.

При ангажирането на качествен, авторитетен и успешен треньор на „Герена“ са готови му да плащат и солидна заплата, която ще надвишава заплащането на Мъри. Припомняме, че Стоилов получаваше от „сините“ месечно възнаграждение в размер на повече от 25 000 евро.